Главная Назад


Авторизация
Идентификатор пользователя / читателя
Пароль (для удалённых пользователей)
 

Вид поиска

Область поиска
Найдено в других БД
Формат представления найденных документов:
библиографическое описаниекраткийполный
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>A=Veer, Pieter van't$<.>)
Общее количество найденных документов : 4
Показаны документы с 1 по 4
1.
РЖ ВИНИТИ 76 (BI29) 95.08-04Н1.143

   

    Fermented dairy products, calcium, and colorectal cancer in the netherlands cohort study [Text] / Ellen Kampman [et al.] // Cancer Res. - 1994. - Vol. 54, N 12. - P3186-3190 . - ISSN 0008-5472
Перевод заглавия: Нидерландское групповое исследование [взаимосвязи] ферментированных молочных продуктов, кальция и рака колоректальной области
Аннотация: Experimental studies suggest that an increased consumption of fermented dairy products and calcium might decrease the risk of colorectal cancer. The associations between fermented dairy products, dietary calcium, and colorectal cancer risk were investigated in a population with a wide variation in intake of dairy products. The Netherlands Cohort Study of diet and cancer started in 1986 when 120,852 Dutch men and women, ages 55-69, filled out a questionnaire concerning dietary patterns and lifestyle. The present analysis is based on 3.3 years of follow-up and includes 215 incident cases of colon cancer and 111 incident cases of rectal cancer, excluding cases diagnosed in the first year of follow-up. After adjustment for potential confounding variables, colorectal cancer risk was weakly inversely associated with the consumption of fermented milk [relative rate (RR) in the highest category of intake compared to nonusers, 0.89; 95% confidence interval (CI), 0.60, 1.33], unfermented milk (RR, 0.86; 95% CI, 0.57, 1.29), and cheese (RR, 0.88; 95% CI, 0.59, 1.33). However, category-specific relative rates and tests for trends were not statistically significant. For fermented milk, the inverse association was limited to colon cancer (RR, 0.70; 95% CI, 0.43, 1.15; trend, P=0.33). In crude and multivariate models, total dietary calcium intake (highest versus lowest quintile, RR, 0.92; 95% CI, 0.64, 1.34) and calcium from fermented dairy products (RR, 1.14; 95% CI, 0.77, 1.68) were not significantly associated with colorectal cancer risk. Calcium from unfermented dairy products was inversely associated with rectal cancer risk (RR, 0.55; 95% CI, 0.30, 1.04; trend, P=0.03). After 3.3 years of follow-up, these data are not consistent with a substantially decreased risk of colorectal cancer with increased intake of fermented dairy products and dietary calcium. Библ. 39.
ГРНТИ  
ВИНИТИ 761.29.49.02.33
Рубрики: РАК КОЛОРЕКТАЛЬНОЙ ОБЛАСТИ
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ФЕРМЕНТИРОВАННЫЕ

КАЛЬЦИЙ

ЧЕЛОВЕК


Доп.точки доступа:
Kampman, Ellen; Goldbohm, R.Alexandra; Brandt, Piet A.van den; Veer, Pieter van't

2.
РЖ ВИНИТИ 76 (BI29) 96.01-04Н1.464

    Veer, Pieter van't.

    Diet and breast cancer: Trial and error? [Text] / Pieter van't Veer // Ann. Med. - 1994. - Vol. 26, N 6. - P453-460 . - ISSN 0785-3890
Перевод заглавия: Диета и рак молочной железы: исследования и ошибки?
Аннотация: Обсуждаются методологические аспекты эпидемиологических исследований, имеющих целью выявления связи между потреблением жира и заболеваемостью раком молочной железы. Библ. 60
ГРНТИ  
ВИНИТИ 761.29.49.21.17.23
Рубрики: РАК МОЛОЧНОЙ ЖЕЛЕЗЫ
ДИЕТЫ

ЖИР

ВИТАМИНЫ

ЭПИДЕМИОЛОГИЧЕСКИЕ ИССЛЕДОВАНИЯ


3.
РЖ ВИНИТИ 76 (BI30) 96.01-04Н2.30

    Veer, Pieter van't.

    Diet and breast cancer: Trial and error? [Text] / Pieter van't Veer // Ann. Med. - 1994. - Vol. 26, N 6. - P453-460 . - ISSN 0785-3890
Перевод заглавия: Диета и рак молочной железы: исследования и ошибки?
Аннотация: Обсуждаются методологические аспекты эпидемиологических исследований, имеющих целью выявления связи между потреблением жира и заболеваемостью раком молочной железы. Библ. 60
ГРНТИ  
ВИНИТИ 761.29.49.07.23
Рубрики: РАК МОЛОЧНОЙ ЖЕЛЕЗЫ
ДИЕТЫ

ЖИР

ВИТАМИНЫ

ЭПИДЕМИОЛОГИЧЕСКИЕ ИССЛЕДОВАНИЯ


4.
РЖ ВИНИТИ 34 (BI26) 96.10-04М4.478

    Veer, Pieter van't.

    Diet and breast cancer: Trial and error? [Text] / Pieter van't Veer // Ann. Med. - 1994. - Vol. 26, N 6. - P453-460 . - ISSN 0785-3890
Перевод заглавия: Диета и рак молочной железы: исследования и ошибки?
Аннотация: Обсуждаются методологические аспекты эпидемиологических исследований, имеющих целью выявления связи между потреблением жира и заболеваемостью раком молочной железы. Библ. 60
ГРНТИ  
ВИНИТИ 341.39.41.21.25
Рубрики: РАК МОЛОЧНОЙ ЖЕЛЕЗЫ
ДИЕТЫ

ЖИР

ВИТАМИНЫ

ЭПИДЕМИОЛОГИЧЕСКИЕ ИССЛЕДОВАНИЯ


 




© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)