Главная Назад


Авторизация
Идентификатор пользователя / читателя
Пароль (для удалённых пользователей)
 

Вид поиска

Область поиска
Найдено в других БД
Формат представления найденных документов:
библиографическое описаниекраткийполный
Поисковый запрос: (<.>S=ВНУТРИМЫШЕЧНЫЕ КОМПОНЕНТЫ<.>)
Общее количество найденных документов : 1
1.
РЖ ВИНИТИ 34 (BI05) 96.02-04И8.526

   

    Intramuscular connective tissue components contributing to raw meat toughness in various porcine muscles [Text] / Tadayuki Nishiumi [et al.] // Nihon chikusan gakkaiho = Anim. Sci. and Technol. - 1995. - Vol. 66, N 4. - P341-348 . - ISSN 0918-2365
Перевод заглавия: Внутримышечные компоненты соединительной ткани, определяющие вязкость сырого мяса разных мышц свиней
Аннотация: Shear force value, contents of intramuscular collagen, elastin and proteoglycans and heat solubility of collagen were determined on eight different muscles from miniature pigs in order to confirm the relationship between raw meat toughness and intramuscular connective tissue components. Semitendinosus and semimenbranosus muscles were significantly tougher than any other muscles tested (P0.05). The strongest correlations (P0.001) were found between elastin content or heat solubility of collagen and raw meat toughness. No meaningful links could be found between textural quality of the raw meat and heat-labile collagen content or the proportion of ground substance relative to fibrous connective tissue (P0.05). Significant differences were seen, however, between the total collagen or proteoglycan content and the relative tougness of each muscles (P0.01, P0.05), respectively. The results suggest that the maturity of intramuscular collagen with a stable intermolecular cross-linking and the accumulation of elastin may be directly contributing to meat toughness. Япония, Fac. of Applied Biol. Sci., Hiroshima Univ., Higashi-Hiroshima-shi 724
ГРНТИ  
ВИНИТИ 341.39.57.93.57.17.37
Рубрики: СОЕДИНИТЕЛЬНАЯ ТКАНЬ
ВНУТРИМЫШЕЧНЫЕ КОМПОНЕНТЫ

МЯСО

СЫРОЕ МЯСО

ВЯЗКОСТЬ

СВИНЬИ

МЫШЦЫ


Доп.точки доступа:
Nishiumi, Tadayuki; Kunishima, Ryuji; Nishimura, Toshihide; Yoshida, Shigeru


 




© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)