Главная Назад


Авторизация
Идентификатор пользователя / читателя
Пароль (для удалённых пользователей)
 

Вид поиска

Область поиска
Найдено в других БД
Формат представления найденных документов:
библиографическое описаниекраткийполный
Поисковый запрос: (<.>S=ЗАГРЯЗНЕНИЕ АРОМАТИЧЕСКИМИ ВЕЩЕСТВАМИ<.>)
Общее количество найденных документов : 1
1.
РЖ ВИНИТИ 34 (BI13) 96.08-04Б3.210

   

    A combined chemical-enzymatic method to remove selected aromatics from aqueous streams [Text] : [Pap.] 16th Symp. Biotechnol. Fuels and Chem., Gatlinburg, Tenn., May 9-13, 1994 / Xiaodong Xu [et al.] // Appl. Biochem. and Biotechnol. A. - 1995. - Vol. 51-52. - P649-660 . - ISSN 0273-2289
Перевод заглавия: Комбинированный химико-ферментативный метод избирательного удаления ароматических соединений из водных потоков
Аннотация: Aromatics are major pollutants found in aqueous environments and in sediments. We describe our initial work on a hybrid chemical-enzymatic technique to remove aromatics from aqueous streams. The aromatic is first converted to the corresponding phenol through classical Gentontype chemistry involving catalysis by Fe(II). The phenol is subsequently polymerized through an enzymatic mechanism, using horseradish peroxidase as the oxidative enzyme. The polymer is insoluble in water and can be easily recovered. In addition; such phenolic polymers are useful products with varied applications in coatings and resins technologies. Thus, the pollutants can be enentually converted to useful products. США, Dep. Chem. Eng., Tulane Univ., New Orleans, LA 70118. Библ. 12
ГРНТИ  
ВИНИТИ 341.27.39.21
Рубрики: ОХРАНА ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ
ВОДА

ЗАГРЯЗНЕНИЕ АРОМАТИЧЕСКИМИ ВЕЩЕСТВАМИ

УДАЛЕНИЕ АРОМАТИКИ

ХИМИКО-ФЕРМЕНТАТИВНЫЙ МЕТОД


Доп.точки доступа:
Xu, Xiaodong; John, Vijay T.; McPherson, Gary L.; Grimm, Deborah A.; Akkara, Joseph A.; Kaplan, David L.


 




© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)