Главная Назад


Авторизация
Идентификатор пользователя / читателя
Пароль (для удалённых пользователей)
 

Вид поиска

Область поиска
Найдено в других БД
Формат представления найденных документов:
библиографическое описаниекраткий полный
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=СИСТЕМА ОБРАЩЕННЫХ МИЦЕЛЛ<.>)
Общее количество найденных документов : 3
Показаны документы с 1 по 3
1.

Вид документа : Статья из журнала
РЖ ВИНИТИ 34 (BI13) 96.04-04Б3.111

Автор(ы) : Kinugasa, Takumi, Hisamatsu, Atsuko, Watanabe, Kunio, Takeuchi, Hiroshi
Заглавие : A reversed micellar system using mixed surfactants of sudium bis (2-ethylhexyl) sulfosuccinate and di(2-ethylhexyl) phoshoric acid for extraction of proteins)
Источник статьи : J. Chem. Eng. Jap. - 1994. - Vol. 27, N 5. - С. 557-562
Аннотация: Protein extraction, including solubilization of water, in a reversed micellar solution has been studied using mixed surfactants of sodium bis(2-ethylhexyl) sulfosuccinate (AOT) and di(2-ethylhexyl) phosphoric acid (DEHPA) in isooctane. Mixed micelles could be formed from AOT and charged species of DEHPA molecules in the organic phase, while uncharged DEHPA does not lake part in forming the mecelles. The solubilization of water into the mixed micelles depends on pH and salt concentration in the aqueous solution as well as composition and concentration of surfactants. Hemoglobin having relatively large molecular weight could be successfully extracted by the mixed micelles. Furthermore, it was found that the addition of n-hexanol in the micellar solution is useful for stripping of proteins from the micelles into dilute alkaline solution. Япония, Dept. Ind. Chem., Niihama Nat. Coll. Technol., Niihama 792. Библ. 13
ГРНТИ : 34.27.39
Предметные рубрики: БЕЛОК
ЭКСТРАКЦИЯ БЕЛКОВ
СИСТЕМА ОБРАЩЕННЫХ МИЦЕЛЛ
ИСПОЛЬЗОВАНИЕ СМЕШАННЫХ ПАВ
Дата ввода:

2.

Вид документа : Статья из журнала
РЖ ВИНИТИ 34 (BI13) 96.04-04Б3.110

Автор(ы) : Goto, Masahiro, Kuroki, Motohiro, Ono, Tsutomu, Nakashio, Fumiyuki
Заглавие : Protein extraction by new reversed micelles with Di(Tridecyl) phosphoric acid
Источник статьи : Separ. Sci. and Technol. - 1995. - Vol. 30, N 1. - С. 89-99
Аннотация: Di(tridecyl) phosphoric acid (DTDPA) was synthesized as a new surfactant for protein extraction by reversed micelles. DTDPA can form stable reversed micelles in the concentration range above 1 mM. The formation of reversed micelles using DTDPA can be controlled by adjusting the aqueous pH. The extraction behavior of some proteins from an aqueous phase into the reversed micellar phase of DTDPA has been investigated by varying the experimental conditions (pH, ionic strength, surfactant concentration). It was found that reversed micelles with DTDPA can extract many proteins. In particular, hemoglobin, which is difficult to extract with an AOT reversed micelle, can be extracted in the DTDPA reversed micellles. In the new reversed micellar system, phase separation was very fast even at a high concentration of DTDPA. Япония, Dep. Chem. Sci. & Technol., Fac. Eng. Kyushu Univ. Hakozaki, Fukuoka 812. Библ. 11
ГРНТИ : 34.27.39
Предметные рубрики: БЕЛОК
ВЫДЕЛЕНИЕ
ЭКСТРАКЦИЯ
СИСТЕМА ОБРАЩЕННЫХ МИЦЕЛЛ
ДИ(ТРИДЕЦИЛ)ФОСФОРНАЯ КИСЛОТА
ИСПОЛЬЗОВАНИЕ
Дата ввода:

3.

Вид документа : Статья из журнала
РЖ ВИНИТИ 34 (BI15) 96.03-04В2.179

Автор(ы) : Safari, Mohammad, Kermasha, Selim, Lamboursain, Laurance, Sheppard John D.
Заглавие : Interestification of butterfat by lipase from Rhizopus niveus in reverse micellar systems
Источник статьи : Biosci., Biotechnol. and Biochem. - 1994. - Vol. 58, N 9. - С. 1553-1557
Аннотация: Исследована трансэтерификация коммерческим препаратом липазы из Rhizopus niveus молочного жира в фосфатдилхолин системы обращенных мицелл, содержащих гексан и воду в различных соотношениях. Кол-во и состав жирных к-т определяли методом ГХ, триглицериды выделяли с помощью ИОХ на Superclean LC-SI и очищали ВЭЖХ. Добавление к реакционной смеси 4,4% воды обеспечило макс. выход продуктов р-ции трансэтерификации (2,2-1,8 мМ свободных жирных к-т на 1 г масла). Канада, Dept Food Sci. and Agr. Chem., McGill Univ., 21,111 Lackeshore, Ste Anne de Bellevue, Quebec. Библ. 38
ГРНТИ : 34.29.15
Предметные рубрики: МОЛОЧНЫЙ ЖИР
ФЕРМЕНТНАЯ ТРАНСЭТЕРИФИКАЦИЯ
СИСТЕМА ОБРАЩЕННЫХ МИЦЕЛЛ
ЛИПАЗЫ
КОММЕРЧЕСКИЙ ПРЕПАРАТ ЛИАЗЫ
RHIZOPUS NIVEUS
Дата ввода:

 




© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)